Veel wijzigingen in definitief Eredivisieschema

Voetbalbond KNVB heeft vandaag de definitieve competitieprogramma's van de Eredivisie en Jupiler League voor het seizoen 2011-2012 bekendgemaakt. Ten opzichte van de voorlopige planning, zijn er in de Eredivisie 35 wijzigingen in aanvangstijdstip van wedstrijden doorgevoerd en drie speeldagwijzigingen.

In speelronde 9 is sc Heerenveen-De Graafschap nu op zaterdag, en NAC Breda-Excelsior op zondag gepland, in plaats van andersom. In speelronde 18 is FC Utrecht-PSV van zaterdag naar de zondag verplaatst. De meeste veranderingen zijn echter aangebracht bij de speeltijden.

De KNVB heeft na negatieve reacties van enkele clubs op de hoeveelheid 'lunchwedstrijden', de wedstrijden om 12.30, het een en ander anders verdeeld. "Voor de KNVB staan de sportieve uitgangspunten voorop. Tijdstippen zijn daarbij voor ons minder van belang; alle clubs mogen van ons zondag 14.30 uur aftrappen", aldus manager competitiezaken Gijs de Jong.

In de Jupiler League zijn door de bond 24 wedstrijden van speeldag veranderd. "De ene verandering roept de andere op. Zo ingewikkeld is zo'n compleet schema nu eenmaal. Maar het oorspronkelijke schema is qua sportieve uitgangspunten zowel in de eredivisie als in de Jupiler League overeind gebleven," zo meldt een woordvoerster van de KNVB.

Het definitieve competitieschema van de Eredivisie kan hier worden gevonden en dat van de Jupiler League hier.