Skil legt talenten langer vast

Skil-Shimano heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van de veelbelovende renners Marcel Kittel en Alexandre Geniez. Met laatstgenoemde is een verbeterd contract voor 2012 overeengekomen. De overeenkomst met Kittel is met twee jaar verlengd tot en met 2013.

Met de tweede plaats in het eindklassement van de Tour de Luxembourg, de vierde plek in het Criterium International, de vijfde plek in Circuit Cycliste de la Sarthe en de zesde plek in de eindstand van de Vuelta Ciclista a Murcia liet de 23-jarige Geniez dit seizoen zien een mooie toekomst voor de grote etappewedstrijden in het verschiet te hebben. Het jonge Franse klimtalent wist dit jaar ook flinke progressie te boeken in het tijdrijden.

Voor Kittel verloopt zijn eerste jaar bij de professionals zeer voorspoedig. De jonge Duitser, vorig jaar nog derde op WK tijdrijden voor beloften en Duits kampioen in dezelfde discipline, bewees over bijzondere sprinttalenten te beschikken en wist dit jaar al acht keer te winnen voor Skil-Shimano. Kittel won onder meer de Pro Race Berlin, het eindklassement van de Delta Tour Zeeland en liefst vier etappes in de 4 Jours de Dunkerque.