Emma Stone krijgt hoofdrol in zombiefilm

Emma Stone heeft weer een zombierol te pakken. De actrice is gevraagd voor de rol van Elizabeth Bennet in Pride and Prejudice and Zombies, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. De 22-jarige Stone was ook al te zien in de komische film Zombieland.

Pride and Prejudice and Zombies is gebaseerd op het gelijknamige boek van Seth Grahame-Smith. Zijn roman is weer een bewerking is van de klassieker Pride and Prejudice van de Britse schrijfster Jane Austen. Grahame-Smith werkt ook aan het script van de film.

Craig Gillespie regisseert de film. Hij is bekend van de komedie Mr. Woodcock met Susan Sarandon en Billy Bob Thornton. Pride and Prejudice and Zombies wordt geproduceerd door actrice Natalie Portman en gaat in 2013 in de bioscopen draaien.

Wie de rol van Mr. Darcy gaat spelen, is nog onbekend. Stone speelde dit jaar in de komedie Easy A en is volgend jaar ook te zien in de The Amazing Spider-Man. Naar verluidt heeft de actrice haar oog laten vallen op haar tegenspeler in de Spider-Man-film. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly heeft Stone een relatie met Andrew Garfield.


Emma Stone krijgt hoofdrol in zombiefilm (Foto: Novum)