Christelijke school weigert gepiercet meisje (13)

Een 13-jarig meisje was door het dolle heen toen bleek dat ze was toegelaten op de prestigieuze Grenadjär School in Örebro. Bij inschrijving werd het meisje alsnog geweigerd door de christelijke school. Het Zweedse tienermeisje heeft namelijk een neuspiercing.

"Terwijl wij de inschrijfpapieren invulden, zei de directrice dat mijn dochter niet welkom was op hun school", schreef de moeder van het meisje in haar klacht aan de Schoolinspectie. "Haar neuspiercing werd vergeleken met tatoeages en korte rokjes."

Volgens de kledingvoorschriften van de door de overheid gefinancierde, privaat beheerde school zijn tatoeages, piercings en T-shirts met racistische leuzen verboden. Volgens de directrice is het schoolbeleid te billijken aangezien alle leerlingen 15 jaar en jonger zijn. "Piercings laat je maar thuis", verklaart rectrix Yvonne Wirhall. "Zoiets doe je maar als je ouder bent."

De moeder van het meisje heeft schijt aan de kledingvoorschriften en heeft een klacht ingediend bij de Schoolinspectie. De christelijke school zal zich op 7 juli moeten verantwoorden. Indien de moeder in het gelijk worden gesteld, zal Wirhall het kledingbeleid van de school aanpassen.