Twee jaar geen kickboksgala's in Hoorn

In Hoorn worden de komende twee jaar geen kickboksgala's georganiseerd. Drie organisatoren uit de Noord-Hollandse stad hebben dat besloten naar aanleiding van de massale vechtpartij die vorige maand op een gala ontstond, laat de gemeente woensdag weten.

De organisatoren willen de komende twee jaar gebruiken om met de gemeente en politie uit te zoeken wat is misgegaan op het kickboksgala van 14 mei en of de organisatie van de gala's verbeterd kan worden. Ze willen bovendien een signaal afgeven om het publiek opnieuw vertrouwen te geven in de sport en na twee jaar sterker terugkomen.

Op het gala in een Hoornse sporthal vielen door een grote vechtpartij tien gewonden. De vlam sloeg in de pan nadat een wedstrijd in de ring onsportief was verlopen. Toeschouwers begonnen zich ermee te bemoeien, waarna tientallen mensen met elkaar op de vuist gingen. Er brak grote paniek uit in de rest van het publiek. Mensen sloegen op de vlucht, waarna buiten een schietpartij volgde. Daar raakte niemand bij gewond.

Burgemeester van Hoorn Onno van Veldhuizen heeft respect voor het besluit. "Het is na alle ellende een hele goede eerste stap. De sport en de veiligheid staan bovenaan. Daar gaan we voor."