Aanhoudingen voor prostitueren pubermeisje

Het mensenhandelteam van de politie heeft zeven mensen aangehouden voor het uitbuiten en prostitueren van een meisje van 14 jaar. Het gaat volgens de politie in Gelderland om een meisje dat was weggelopen uit een instelling en via chatsites in contact kwam met de mannen. Ze werd vervolgens een maand lang via internet aangeboden voor seks.

Het meisje liep begin februari weg en viel kort daarna in handen van een groep mannen in de leeftijd van 18 tot 25 uit Arnhem, Velp, Nijmegen en Capelle aan de IJssel. Ze werd als prostituee uitgebuit in woningen in Arnhem, Velp en Zevenaar en ook als escort naar andere plekken gebracht.

De politie was op zoek naar het vermiste meisje en trof haar op 9 maart aan in een internetcafé in Arnhem. Daarna kwam het balletje aan het rollen en werden begin mei de zeven verdachten aangehouden.

Zes van de zeven verdachten zitten nog vast. Er hebben nog andere verdachten vastgezeten, maar die zijn na verhoor vrijgelaten. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.