Jochie knijpt schooldirectrice in de kont

Wat was bedoeld als een geintje, kan voor een 15-jarige scholier uit Stockholm nog verstrekkende gevolgen hebben. Tijdens een schoolfeest heeft hij de directrice van de school in haar billen geknepen. De rectrix kan er echter niet om lachen en is naar de rechter gestapt.

Op 10 juni organiseerde de middelbare school van de jongen een feestje in een Stockholmse kerk. Ten overstaan van klasgenoten, ouders en andere genodigden kneep de jongen de directrice in haar kont. Hoewel de scholier inmiddels verbaal en schriftelijk zijn excuses heeft aangeboden, is de vrouw naar de politie gestapt om aangifte te doen wegens aanranding. Ze voelt zich namelijk vernederd.

De jongen wordt nu verdacht van seksueel misbruik en de recherche bekijkt of de knaap strafrechtelijk kan worden vervolgd. De directrice heeft inmiddels een verzoek ingediend voor overheidsgeld om een peperdure advocaat in te huren. Volgens de Zweedse wet heeft het slachtoffer van een zedenmisdrijf het recht op een door de overheid betaalde topadvocaat.