Adriaanse nieuwe trainer FC Twente

Co Adriaanse is komend seizoen trainer van FC Twente. De 63-jarige Amsterdammer heeft afgelopen weekend een contract getekend in Enschede. Dat meldt De Telegraaf. Adriaanse, die de opvolger is van Michel Preud'homme, wordt deze week gepresenteerd.

Adriaanse keert daarmee na zes jaar terug in de Eredivisie. De Amsterdammer was afgelopen seizoen bondscoach van het olympische elftal van Qatar, maar hij werd in maart ontslagen. De voormalig trainer van onder meer Ajax en AZ mist vandaag nog wel de eerste training van Twente.

Update 13:53 uur

Co Adriaanse is komend seizoen trainer van FC Twente. Dat bevestigt voorzitter Joop Munsterman vandaag. "We zijn het in hoofdlijnen eens met Adriaanse, maar we moeten deze week nog praten over de duur van het contract." De 63-jarige Amsterdammer, die de opvolger is van Michel Preud'homme, begint volgende week bij zijn nieuwe werkgever.

"Adriaanse was onze eerste keus", meldt Munsterman. De Amsterdammer heeft uitvoerig met de technische staf van Twente gesproken. "Hij weet wat hij van deze club moet verwachten. Het is niet over één nacht ijs gegaan."