Beyoncé en Russell Brand besluiten mee over Oscars

Beyoncé Knowles en Russell Brand beslissen volgend jaar mee over de Oscars. De twee zijn met 176 anderen uitgenodigd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de felbegeerde filmprijzen.

Beyoncé is uitgenodigd vanwege haar acteerervaring. De zangeres was te zien in films als Austin Powers in Goldmember en Dreamgirls. Ook acteurs Gerard Butler, Bradley Cooper en Jesse Eisenberg hebben een brief van de Academy op hun deurmat gekregen. Mila Kunis, Jennifer Garner en Jennifer Lawrence zijn onder de uitgenodigde dames.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, dat net geen zesduizend leden met stemrecht voor de Oscars heeft, nodigde dit jaar ook een aantal regisseurs, producenten en andere mensen die achter de schermen werken uit. Onder hen is Tom Hooper, de regisseur van The King's Speech, dit jaar de grote winnaar van de Oscars.

De Academy Awards, beter bekend als de Oscars, worden volgend jaar op zondag 26 februari uitgereikt. De genomineerden zijn ruim een maand eerder, op dinsdag 24 januari, bekend.


Beyoncé en Russell Brand besluiten mee over Oscars (Foto: Novum)