Roorda twijfelt over toekomst

Sc Heerenveen hoopt op een terugkeer van Geert Arend Roorda, die nog geen keuze definitieve keuze heeft gemaakt over zijn toekomst.

De directie van sc Heerenveen en Roorda voerden een positief gesprek. Waar Roorda volgend seizoen speelt is echter nog ongewis. De middenvelder kan terug naar Heerenveen, maar heeft ook aanbiedingen van N.E.C. Nijmegen en FC Utrecht op zak. "Dit is een nieuwe situatie, maar ik raak er niet van in de war. Het afgelopen half jaar heb ik bij Excelsior laten zien dat ik een meerwaarde voor een club in de Eredivisie kan zijn. Ook, zoals ik het zelf zie, voor Heerenveen."

"Natuurlijk hoor ik dat FC Utrecht me wil hebben. Een mooie en ambitieuze club. En dat Alex Pastoor me wil meenemen naar N.E.C., is een beloning voor onze goede samenwerking bij Excelsior", vervolgt Roorda, die een goed gevoel overhield aan een gesprek met Heerenveen, tegenover Voetbal International. "Het is in elk geval heel positief verlopen. Het gevoel dat de directie me heeft gegeven, is dat ze veel respect en vertrouwen in me hebben."

Als het aan de Friezen ligt, tekent Roorda snel een nieuwe verbintenis. "Dat heb ik uiteraard ook gehoord, maar vorige week is dat nog niet heel concreet geworden. Het is ook niet zo dat me een contract is voorgeschoven. We hebben het gewoon over onze ideeën gehad. Ik zal de komende tijd alles overwegen, waarbij zowel mijn gevoel als mijn verstand een rol speelt."

"Het is natuurlijk fantastisch dat de supporters me terugwillen," zegt de spelverdeler. Enkele maanden geleden werd Roorda als Excelsior-speler nog toegezongen in het Abe Lenstra Stadion. "Uit de manier waarop ze me rond de wedstrijd tegen Excelsior in Heerenveen benaderden, sprak natuurlijk heel veel waardering. Ik kijk met veel plezier op die avond terug. Voor de fans wil ik best terug naar Heerenveen, maar er zijn méér factoren."