Winehouse 'te dronken om te zingen' bij comeback

Een weekje afkicken blijkt toch niet genoeg te zijn voor Amy Winehouse. De 27-jarige zangeres klom zaterdag op de planken in de Servische hoofdstad Belgrado, waar ze haar Europese tournee aftrapte. Winehouse was volgens toeschouwers echter 'te dronken om te zingen', laten ze weten aan de BBC.

Winehouse mompelde meer dan dat ze zong. Tijdens haar concert van anderhalf uur liep de 27-jarige geregeld van het podium en struikelde ze over haar eigen benen. Op een gegeven moment smeet Winehouse haar microfoon op het podium, waarna ze op een fluitconcert van de twintigduizend toeschouwers kon rekenen.

De zangeres, die doorbrak met het nummer Rehab, probeerde eind mei voor de zoveelste keer af te kicken van alcohol en drugs. Winehouse liet zich opnemen in een afkickkliniek in Londen, waar ze arriveerde met een fles wodka in haar hand. Na een week wandelde Winehouse de kliniek weer uit en besloot ze onder professionele begeleiding op eigen houtje af te kicken.

Winehouse wordt de komende weken in twaalf Europese steden verwacht. Fans hopen tijdens de comebackconcerten eindelijk nieuw materiaal te horen, de derde plaat van Winehouse had eerder dit jaar moeten verschijnen. De opvolger van Back to Black uit 2006 ligt klaar, maar wordt volgens geruchten tegengehouden door de platenmaatschappij. Die wil het schijfje pas op de markt brengen als Winehouse helemaal afgekickt is.


Winehouse 'te dronken om te zingen' bij comeback (Foto: Novum)