Drugsbaas 'El Brad Pitt' gearresteerd

De Mexicaanse politie heeft woensdag een voormalige politieman gearresteerd die aan het hoofd zou staan van de gewapende tak van het gewelddadige Juarezkartel. De regering maakte donderdag bekend Marco Antonio Guzman, die zich achter onder meer de alias 'El Brad Pitt' verborg, te hebben aangehouden in de noordelijke grensstaat Chihuahua.

Guzman (34) is naar de Mexicaanse hoofdstad overgebracht en daar geboeid aan de pers getoond. De politie heeft bij de actie ook twee van zijn handlangers ingerekend. Guzman is volgens de politie schuldig aan de bomaanslag die woensdag een politieman en twee burgers doodde. Hij broedde volgens de politie mogelijk op een volgende aanslag en probeerde al nieuwe explosieven aan te kopen.

Voorts verdenkt de politie hem van betrokkenheid bij drugshandel in heel Chihuahua. De deelstaat aan de grens met de Verenigde Staten, waar 'moordhoofdstad van de wereld' Ciudad Juarez ligt, wordt geteisterd door drugsoorlogen. Alleen in 2010 werden al 3100 mensen vermoord.

Guzman verwierf zijn opvallende bijnaam toen hij, vermomd als toerist, de wacht hield voor het Juarezkartel. Bendeleden bespeurden een gelijkenis met het voorkomen van Brad Pitt in de actiefilm Spy Game en de schuilnaam beklijfde.


Drugsbaas 'El Brad Pitt' gearresteerd (Foto: Novum)