AZ geeft jeugdspitsen de kans in A-selectie

AZ ziet toekomst in Fernando Lewis en Kevin Luckassen. De twee jeugdspelers hebben een contract tot de zomer van 2013 getekend bij de club.

De spitsen krijgen in de voorbereiding op komend seizoen vier weken de kans om zich te bewijzen in de A-selectie van de Alkmaarders. Technisch directeur Earnest Stewart is blij dat het duo langer aan de club verbonden is. "Fernando is een creatieve aanvaller die veelal vanaf de zijkanten speelt. Hij heeft een goede individuele actie en kan een doelpunt maken", aldus Stewart over Lewis op de website van AZ.

Ook voor Luckassen ziet Stewart een mooie toekomst weggelegd. "Kevin is een fysiek sterke centrale spits. Hij heeft een krachtig lichaam en is moeilijk van de bal te krijgen. Kevin heeft net als Fernando aangetoond makkelijk een doelpunt te kunnen maken. We zijn blij dat we weer twee grote talenten uit de eigen jeugd hebben kunnen contracteren."

Lewis speelt sinds 2009 voor AZ. Daarvoor kwam hij uit voor Haarlem en Ajax. Ook Luckassen speelt sinds twee jaar in Alkmaar, hij kwam over van AFC.