Gere´ncarneerde hond moet dood

In Jeruzalem is een hond ter dood veroordeeld. De viervoeter moet worden gestenigd omdat hij volgens de rechter de reïncarnatie is van een gehate advocaat.

Enkele weken geleden kwam een grote hond de joodse rechtbank binnen gewandeld. Het beest maakte de bezoekers bang en weigerde weg te gaan.

Ineens herinnerde een van de rechters zich een geval van 20 jaar geleden. Een bekende advocaat had destijds de rechtbank beledigd. Enkele rechters spraken hierop een vloek over de advocaat uit. Zijn geest zou overgaan naar het lichaam van een hond, een onrein dier volgens de Joden. Enige jaren geleden is de strafpleiter inderdaad overleden.

Een van de rechters, die zich nog steeds op zijn pik voelde getrapt, veroordeelde de hond tot de doodstraf door steniging. De buurtkinderen werden aangewezen als beul; zij mochten het arme beest doodgooien. De hond wist echter aan zijn belagers te ontsnappen.

Het hoofd van de rechtbank heeft ontkend dat is bevolen tot steniging van de hond. Een manager van de rechtbank heeft de uitspraak echter bevestigd. "De straf werd opgelegd door de rechtbank als gevolg van het verdriet dat hij had veroorzaakt aan het hof", luidt diens verklaring. "Ze hebben geen officiële uitspraak gedaan, maar de kinderen bevolen stenen naar de hond te gooien om hem weg te jagen."