Drentse beroofd tijdens epilepsieaanval

De politie van Hoogeveen zit met een schokkende zaak. Een 35-jarige inwoonster van de Drentse stad is deze week beroofd terwijl ze een epilepsieaanval kreeg.

Terwijl Susanne Dijkstra in de Jumbo op de grond lag te spartelen, sloeg de harteloze dief zijn slag. "Het is niet te geloven dat mensen het in hun hoofd halen om dit doen", reageert de Drentse. " Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van."

Dijkstra lijdt sinds haar twaalfde aan epilepsie, als gevolg van een ongeluk. Samen met haar man en kinderen was ze boodschappen aan het doen in het overdekte winkelcentrum Tamboerpassage in Hoogeveen.  "Mijn man was de kinderen uit de speelhoek aan het halen en ik stond in de lectuurhoek te bladeren. Daarna werd het zwart voor mijn ogen en toen ik wakker werd, stonden er allemaal mensen om me heen. Voordat ik viel, had ik mijn portemonnee gewoon in mijn handen en daarna was deze op de grond gevallen", aldus de epileptiepatiënte, die haar brood verdient als pedicure.

Nadat de vrouw weer op de been was, liep het gezin naar de auto. "Ik ontdekte toen pas dat ik mijn portemonnee miste. Mijn zoon van acht heeft bij de politie verklaard dat hij een aantal personen hard weg heeft zien rennen kort na de aanval. Op camerabeelden staan geen beelden van de daders."