'Nieuwe spelcomputers binnenkort overbodig'

Door de opkomst van online gaming en mobiele apparaten als de iPad verschijnen nieuwe spelcomputers steeds later. Dat schrijft de website Gameindustry op basis van een onderzoek van investeringsgroep Digi-Capital. De analisten zien de groeiende markt voor online en mobiele games als de grootste bedreiging voor de traditionele spelcomputer.

Volgens Digi-Capital hebben Nintendo, Sony en Microsoft alle drie grote moeite om de groeiende online en mobiele markt bij te benen. Het aantal consolegamers zou afnemen door de iPhone en iPad van Apple en hun goedkope downloadbare spelletjes. Gratis webspelletjes, grootschalige online spellen als World of Warcraft en online spelservices als OnLive worden als andere grote bedreigingen genoemd.

De investeringsgroep verwacht dat Sony en Microsoft tussen 2014 en 2016 nieuwe spelcomputers uitbrengen. Nintendo komt volgend jaar al met een nieuwe spelcomputer. De Wii U wordt voorzien van een controller met een aanraakscherm waarop onder andere delen van een spel getoond kunnen worden.


'Nieuwe spelcomputers binnenkort overbodig' (Foto: Novum)