Devil May Cry-serie krijgt HD remake

De eerste drie Devil May Cry-games worden dit najaar in HD uitgebracht op de Playstation 3. Dat schrijft het Amerikaanse gameweblog Kotaku. De Devil May Cry-reeks viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. Uitgever Capcom heeft zelf nog niets naar buiten gebracht.

Het Blu-ray schijfje bevat opnieuw uitgegeven versies van Devil May Cry, Devil May Cry 2 en Devil May Cry 3 waarbij de beelden in een hogere kwaliteit worden getoond. Deze zogeheten HD-remakes zijn een nieuwe trend binnen de game-industrie. Zo zijn onder andere God of War, Sly Cooper en Prince of Persia in een hogere resolutie op de Playstation 3 uitgebracht. Ook worden er dit jaar HD-versies van Ico en Shadow of the Colossus verwacht.

Naast HD-remakes brengt Capcom ook een nieuw deel in Devil May Cry-serie uit. Het hoofdpersonage Dante zal in dit spel niet langer zijn kenmerkende witte haar en rode jas dragen. De nieuwe Devil May Cry wordt gemaakt door Ninja Theory, de Britse makers van het vorig jaar verschenen actie-avontuur Enslaved: Odyssey to the West.

Devil May Cry is een van Capcoms grootste series. Sinds het eerste deel in 2001 uitkwam, zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van verkocht.