Hackgroep legt CIA en Eve Online plat

De hackgroep Lulz Security heeft woensdagavond de website van de CIA platgelegd, servers van de game Eve Online overbelast en een grote cyberaanval op de servers van gamebedrijf Bethesda Softworks opgeëist. Dat laten de hackers weten op de eigen website.

LulzSec claimt cyberaanvallen uit te voeren om aan te tonen dat de beveiliging van vele instanties niet voldoende is. Zo liet de organisatie weten dat enkele servers van Eve Online op zwart offline gingen toen de hackgroep alleen al probeerde om vele malen achter elkaar in te loggen.

Bij gamebedrijf Bethesda heeft LulzSec serverdata publiekelijk gemaakt, maar heeft het gebruikersdata van tweehonderdduizend gamers juist achtergehouden. De hackers zouden namelijk graag zien dat het bedrijf het rollenspel The Elder Scrolls V: Skyrim afrondt.

De aanvallen van de groep hackers beperken zich niet tot het internet. Woensdag is LulzSec ook begonnen met telefonische aanvallen. Mensen die het nummer van LulzSec bellen, worden doorverwezen naar door de hackgroep aangegeven telefoonnummers. Op deze manier hebben onder meer de FBI en de klantenservice van de online game World of Warcraft honderden tot misschien wel duizenden telefoontjes binnen luttele minuten te verwerken gekregen.

LulzSec is een recent opgerichte hackgroep. De organisatie is onder andere verantwoordelijk voor cyberaanvallen op Nintendo, Sony BMG, Sony Music en de Amerikaanse site van talentenshow X-Factor.


Hackgroep legt CIA en Eve Online plat (Foto: Novum)