Auteur vindt dat alle Belgen dood moeten

Belgen. In Nederland weten we het al jaren. Nu lijkt men in Amerika ook het licht te hebben gezien. We kunnen best zonder Belgen. Wat hebben ze eigenlijk bijgedragen in de gehele wereld? Bier, chocola en patat. De Amerikaanse auteur Danny Wind wil nu ook de Amerikaanse jeugd informeren over dit voldongen feit. Het boek, 'Let's kill all Belgians (a child's guide to genocide)' is zijn bijdrage aan deze missie.

Onze zuiderburen worden in dit boek omschreven als volwassenen-moordenaars en puppy-eters. Zeer kwaadaardige slechteriken die er op uit zijn elk kind ter wereld spruitjes te laten eten. Het land zou stinken naar urine en een kwaadaardige drang naar wereldoverheersing hebben. Dit laatste met als doel, iedereen ter wereld te verplichten Belgisch te spreken.

Satirisch? Ja, natuurlijk. Niemand op deze wereld zou het in zijn hoofd halen onze buren iets aan te doen. Wij Nederlanders weten al jaren dat ze eigenlijk hartstikke tof zijn. Of Amerikaanse kinderen deze satire net zo goed snappen, valt nog te bezien.