'Ontmaagde tienermeisjes scheiden vaker'

Ben jij er trots op dat jouw maagdenvliesje al in je puberteit is doorboord? Dan is er nu slecht nieuws. Wie namelijk al op jonge leeftijd is ontmaagd, scheidt veel vaker als ze eenmaal zijn getrouwd.

De Universiteit van Iowa heeft het verband tussen ontmaagding en echtscheiding onderzocht en kwam tot een schokkende conclusie: meisjes die als tiener zijn ontmaagd vragen later veel vaker een echtscheiding aan. Van die vrouwen is maar liefst 31 procent binnen 5 jaar gescheiden. Vijf jaar later heeft al bijna de helft van de vroegrijpe dames hun huwelijk ontbonden.

Vrouwen die nog even wachten tot hun vliesje door een paarsgepunte lans wordt doorboord, blijken veel gelukkiger in de liefde. Slechts 15 procent van hen is binnen vijf jaar een gescheiden vrouw. Vijf jaar later is iets meer dan een kwart gescheiden.

Desondanks hebben de onderzoekers geen directe link tussen een vroege ontmaagding en een latere echtscheiding gevonden. Echter, als een meisje voor haar zestiende is ontmaagd, blijkt zij later vaker het huwelijk te ontbinden. Hierbij maakt het niet uit of de seks vrijwillig was of niet.