Opnieuw Harleydag afgelast

De Harleydag in het Belgisch-Nederlandse grensdorp Putte gaat niet door. Dat meldt de Harley Davidsonclub Putte woensdag. Het bestuur van de Belgische gemeente Stabroek verleent geen toestemming voor het evenement dat zaterdag plaats had moeten vinden. Eerder al werden vergelijkbare festijnen in Arnhem, Alphen aan den Rijn en Winschoten afgelast.

Groepen motorrijders uit Breda zouden dit jaar volgens de politie naar het steeds groter wordende evenement in Putte komen. Hierdoor zou de druk op het Douaneplein, waar het festijn zou worden gehouden, te groot worden. Daarom is volgens het bestuur van de organiserende Harleyclub besloten een jaar over te slaan.

Putte is een grensdorp dat zowel in de Nederlandse gemeente Woensdrecht, als in de Belgische gemeenten Stabroek en Kapellen ligt. De gemeente Stabroek had een vergunning voor het evenement moeten verlenen.

De afgelopen weken werden vergelijkbare festijnen in Nederland afgelast uit angst voor vechtpartijen tussen rivaliserende motorclubs.