Financieele Dagblad beperkt toegang tot website

De website van het Financieele Dagblad is vanaf woensdag nog maar beperkt toegankelijk voor niet-abonnees. Bezoekers die niet betalen kunnen maar een beperkt artikelen per maand aanklikken. Eerder was al aangekondigd dat de website de overstap zou maken.

Voor de vernieuwde site is de vormgeving aangepast en de redactie uitgebreid. Ook zijn nieuwe experts aangetrokken voor extra analyses en columns. Verder belooft de krant het nieuws waar nodig te verrijken met grafieken en slideshows. Doordat meer bezoekers zich registreren, is het voor bedrijven gemakkelijker gericht te adverteren.

Degenen die al abonnee zijn, kunnen gratis op de site. Voor niet-abonnees komt er een web-abonnement dat nu nog 175 euro per jaar kost. Zij krijgen iedere zaterdag een krant in de bus. Er is ook een kosteloze registratie, waarmee tien artikelen per maand plus een artikel per dag kunnen worden aangeklikt.

Door bezoekers te laten betalen kan de kwaliteitsjournalistiek zich volgens algemeen directeur van de FD Mediagroep Jacques Kuyf verder ontwikkelen. "Het is een eerlijk, gezond en duurzaam verdienmodel waardoor we waardevol nieuws sneller beschikbaar kunnen maken."