Eindhovense gemeenteraad wantrouwt deal met PSV

Het overgrote deel van de gemeenteraad van Eindhoven zou de deal tussen PSV en het gemeentebestuur wantrouwen. Dit schrijft De Telegraaf.

Er is nog geen meerderheid in de gemeenteraad die kiest voor het miljoenenplan dat PSV er financieel weer bovenop moet helpen. Daarbij willen de raadsfracties van het CDA en D66 geen toestemming geven zonder verder onderzoek.

PSV heeft de grond onder het stadion en die van het trainingscomplex aan de gemeente Eindhoven verkocht voor 48 miljoen euro. Die heeft daarvoor een lening afgesloten en PSV moet veertig jaar jaar lang elk seizoen 2,4 miljoen ophoesten voor de huur van de grond. PSV heeft de opbrenst van seizoenkaarten als onderpand toegezegd. Dat is zo'n zes miljoen euro.

In de gemeenteraad is men echter vooral bang dat de club over een paar jaar opnieuw de hand op gaat houden als het misgaat. Naast de gemeenteraad wil ook de Europese Commissie weten of er geen sprake is van verboden staatssteun. Dinsdag 28 juni beslist de gemeenteraad definitief over de deal tussen PSV en de gemeente.