Wii U komt met last-gen Radeon

Nu de kogel door de kerk is en Nintendo zijn laatste kindje heeft onthuld op de E3 beginnen langzaam maar zeker de specificaties van de glimmende witte doos het daglicht te zien. Eerder berichtten we al dat de Wii U tot 50% meer krachtiger zal zijn dan de huidige generatie consoles van Microsoft en Sony.

Vandaag zijn details vrij gekomen over de grafische motor die de Wii U in huis heeft. De console komt met een custom Radeon-GPU en, ondanks dat de kaart niet de minste is, is het zeker niet de allernieuwste. De core achter de kaart is een chip die te vergelijken is met de R770 die men ook kan vinden in de vorige generaties AMD-kaarten zoals de 4890.

Ondanks de gedateerde chipset ondersteunt de custom core wel DirectX 10.1 (de Xbox 360 draait op DirectX 9) en multi-displaybeeld tot 4 SD-videostreams. De echte kunst zit hem natuurlijk in het optimaal gebruikmaken van deze hardware. Dat blijft de taak van Nintendo en zijn ontwikkelaars en gelukkig zitten ook die niet stil. De vraag resteert of de nieuwe Nintendo-console op lange termijn ook opgewassen is tegen de jonge broertjes van de oude generatie PlayStation en Xbox.

wii u crysis