Ontplofte afvalbak IKEA in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de ontploffing in een afvalbak bij de IKEA-vestiging in het Brabantse Son. Er worden onder meer camerabeelden getoond. Dat heeft de politie laten weten.

De explosie vond op 30 mei plaats. Tegelijkertijd vonden er ook kleine ontploffingen plaats in België en Frankrijk. Niemand raakte gewond. Volgens het Zweedse woonwarenhuis waren de ontploffingen het gevolg van 'klein vuurwerk', maar de politie spreekt van licht explosief materiaal waarmee iemand ernstig kan worden verwond.

In Son ontplofte een pakketje in een prullenbak bij de ingang van de winkel. De vuilnisbak werd verwoest. Een tweede pakketje bij de ingang werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst.

Vrijdagavond ontplofte opnieuw een bom in een IKEA-vestiging. Dit keer ging een explosief af in een filiaal in het Duitse Dresden. Het politieonderzoek naar de ontploffingen is nog in volle gang. Of de verschillende ontploffingen met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk. Het motief van de daders is nog altijd onbekend. De ontploffingen zijn geen van alle opgeëist.