Rare snuiters tussen Republikeinse kandidaten

Er bevinden zich voor Republikeinse normen steeds meer vreemde snuiters die graag de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012 in de wacht willen slepen.

Zo is er Jimmy McMillan, een karate-expert, die de strijd aan wil gaan met zittende Democratische president Barack Obama. McMillan werd in 2010 bekend vanwege zijn eigen The Rent Is 2 Damn High Party uit New York.


Jimmy McMillan van The Rent Is 2 Damn High Party (Foto: David Shankbone)

Daarnaast is er de 47-jarige professioneel worstelaar Jonathon Sharkey, die naar eigen zeggen afstamt van de Roemeense legende Dracula. Hij hangt daarbij ook een vampierenlevensstijl aan en drinkt wekelijks bloed van zijn vriendinnen en minaressen. Eerder voerde Sharkey campagne op zijn eigen ticket met de Vampires, Witches & Pagans Party.

Een andere opmerkelijke kandidaat voor de Republikeinen is Fred Karger, een homorechtenactivist. Hij is de eerste presidentskandidaat die openlijk gay is voor zowel de Republikeinen en de Democraten. Het is dan ook de vraag of de conservatieve Republikeinen op Karger zitten te wachten. In februari 2012 zullen de eerste voorverkiezingen gehouden worden.


Jonathon Sharkey, professioneel worstelaar en 'vampier' (Foto: William S. Saturn)