'Nintendo heeft E3 gewonnen'

Met het tonen van de Wii U-spelcomputer en diverse nieuwe spellen heeft Nintendo dit jaar de meeste indruk gemaakt tijdens de E3-beurs in Los Angeles. Dat zeggen analisten Jesse Divnich van marktonderzoeksbureau Eedar en Michael Pachter van
investeringsmaatschappij Wedbush & Morgan tegenover de website Eurogamer.

Divnich prees vooral de wijze waarop Nintendo zijn plannen bekendmaakte. "Geen beroemdheden, geen rockbands, gewoon games", aldus Divnich. Pachter beaamde dit. Volgens hem toont Nintendo wederom het lef om te innoveren.

Sony onthulde tijdens de E3-beurs de prijs voor de Playstation Vita. De nieuwe draagbare spelcomputer moet voor 249 euro begin volgend jaar in de winkel liggen. Microsoft toonde daarentegen meer spellen voor Kinect en stond stil bij de stemherkenningssoftware voor de Xbox 360.

Hoewel Amerikaanse analisten positief gestemd zijn over de Wii U, ligt de Japanse gamegigant Nintendo in eigen land onder vuur. Japanse analisten hadden meer verwacht van de onthulling op de E3-beurs. Door deze scepsis is het aandeel in Nintendo meer dan tien procent gedaald sinds de Wii U dinsdag werd aangekondigd.