Vrouw van 72 doodt overvaller

Een 72-jarige vrouw uit het Zuid-Afrikaanse St Francis Bay heeft zich kranig verweerd tegen een stel overvallers. Ze pakte haar revolver en schot een van hen dood. Een tweede schobbejak besloot hierna eieren voor zijn geld te kiezen.

In de nacht van zaterdag op zondag gooiden twee overvallers een van de ruiten in van het huisje van de alleenstaande bejaarde. Hierop bedreigde het duo de vrouw met een mes en schroevendraaier. Vervolgens werd ze geblinddoekt en vastgebonden. Uiteindelijk dwongen ze haar haar pincode te vertellen.

"Terwijl een van de mannen haar auto pakte om geld uit de muur te halen, slaagde de vrouw erin zichzelf te bevrijden", zo laat de politie weten. "De vrouw liep naar de kast en haalde haar .38 Special uit de kast. De overvaller probeerde de revolver te grijpen, maar de bejaarde vuurde snel een paar schoten af. De man was op slag dood."

"Al snel kwam de tweede man terug. Toen deze haar zag staan met het wapen, zette hij het op een lopen." De politie heeft inmiddels een onderzoek naar moord en overval geopend. "Niemand is aangeklaagd voor moord. We doen gewoon een formeel onderzoek, waarna wij onze conclusies trekken."