Congreslid VS vraagt verlof na twitter-slippertje

Anthony Weiner, het Amerikaanse Congreslid dat in opspraak kwam omdat hij vrouwelijke Twittervolgers halfnaakte foto's van zichzelf stuurde, heeft zaterdag verlof aangevraagd. Hij wil dat benutten om een therapie te volgen om 'een betere echtgenoot en gezonder mens' te worden.

De Democraat uit New York houdt vol daarna zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden weer te willen innemen, maar steeds meer invloedrijke partijgenoten dringen aan op zijn vertrek. De voorzitter van het Nationale Comité van Weiners partij vroeg de afgevaardigde op te stappen omdat 'deze ranzige affaire de aandacht van de afgevaardigde, zijn familie, zijn achterban en het Huis van Afgevaardigden op onaanvaardbare wijze opeist'.

Nancy Pelosi, de leider van de Democraten in het Huis, drong er bij Weiner op aan 'hulp te zoeken zonder de lasten van het Congreslidmaatschap'. Ook mede-New Yorker en partijcoryfee Steve Israel heeft zich in dat koor gevoegd.

Vrijdag gaf Weiner toe ook met een 17-jarig meisje te hebben gecorrespondeerd, maar hij ontkende dat tussen hen iets was voorgevallen dat ongepast was.

Voor de nu 46-jarige Weiner leek een glansrijke politieke toekomst weggelegd. Hij was van plan een gooi te doen naar het burgemeesterschap van New York.


Congreslid VS vraagt verlof na twitter-slippertje (Foto: Novum)