'Succes Ik Hou Van Holland onbegrijpelijk'

Televisiemaker Maxim Hartman begrijpt geen steek van de hoge kijkcijfers van Ik Hou Van Holland. De VPRO-presentator vindt de RTL 4-show overdreven. "Ik hou van humor en lachen op tv, maar het moet niet doorslaan zoals Ik Hou Van Holland", zegt hij in de VARAgids.

Vooral presentatrice Linda de Mol giechelt wat af de spelshow. "Als er zo overdreven gezellig gelachen wordt om dingen die feitelijk niet grappig zijn, werkt het averechts. Ik verbaas mij erover dat zóveel mensen dat programma leuk vinden", bekritiseert Hartman.

De presentator vindt het zelfs jammer dat Ik Hou Van Holland goed scoort: "Het is bijna iets om moedeloos van te worden. De massa heeft te veel macht op televisie en dat zorgt voor steeds meer van hetzelfde. Dat de commerciëlen dat doen, is begrijpelijk, maar publieke omroep die de massa bedienen, zouden onmiddellijk moeten worden opgeheven."

Ook Koefnoen krijgt er van Hartman van langs: "Ik hou niet van imitatiehumor. Koefnoen mag van mij daarom ook direct door de plee gespeld worden. Zo oubollig, met die pruikjes op. Ik kan gewoon niet geloven dat volwassen mensen zich naar nog serieus mee bezig houden." De komische series Toren C en Little Britain kan de presentator echter wel waarderen.


'Succes Ik Hou Van Holland onbegrijpelijk'