Negen ton ongeoorloofde declaraties Inholland

De top van hogeschool Inholland heeft tussen 2006 en 2010 bijna negen ton onrechtmatig en ondoelmatig gedeclareerd. Zo werd er zonder duidelijke grond extra salaris uitbetaald, een extra pensioenstorting gedaan van bijna twee ton en werd er naast de leaseauto met chauffeur ook een ov-jaarkaart gedeclareerd. Dat staat in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over het declaratiegedrag bij Inholland.

Met name de voormalige bestuursvoorzitter Jos Elbers en vicevoorzitter Lein Labruyère krijgen er flink van langs. Ook de Raad van Toezicht, met voorzitter Karel Noordzij, bleef in gebreke. De onrechtmatige extra betalingen werden namelijk goedgekeurd door deze Raad van Toezicht.

De Inspectie concludeert dat in de onderzochte periode in totaal voor ongeveer 360.000 euro ondoelmatig is uitgegeven voor arbeidsvoorwaarden en faciliteiten van het College van Bestuur. Ook is er een niet gerealiseerde korting geweest van 373.000 euro en een ten onrechte niet geïncasseerde korting van 148.000 euro.

Negen ton ongeoorloofde declaraties Inholland
Negen ton ongeoorloofde declaraties Inholland (Foto: ANP)