Rebellin verdacht van belastingontduiking

Wielrenner Davide Rebellin wordt beschuldigd van fiscale fraude. De 39-jarige Italiaan zou nog 6,5 miljoen euro aan belasting moeten betalen, meldt de nieuwssite Il Sole 24. Rebellin was van 2002 tot 2008 officieel geregistreerd in het belastingparadijs Monaco, maar volgens de Guardia di Finanza verbleef hij in de Italiaanse gemeente Galliera Veneta.

Rebellin kwam onder verdenking nadat regelmatig twee auto's met kentekenplaten uit Monaco in de regio werden gezien. De renner werd zelfs geschaduwd als hij in Galliera Veneta was, verklaart Francesco Sodano, die het onderzoek leidt. "We onderzochten ook zijn elektronische pasjes voor tolwegen en vliegverkeer."

Rebellin keerde eind april terug in het peloton na een schorsing van twee jaar voor het gebruik van het dopingmiddel CERA. De klassiekerspecialist staat nu onder contract bij de kleine formatie Miche-Guerciotti.

De renner, die zijn zilveren medaille van de Olympische Spelen van 2008 moest inleveren, is niet aangehouden. Hij kan maximaal drie jaar achter de tralies verdwijnen als de fraude wordt bewezen.