Van Bommel: "Ik heb PSV nooit uit mijn hoofd gezet"

Hij had afgelopen maand de mogelijkheid om terug te keren bij PSV maar Mark van Bommel koos voor een langer verblijf bij AC Milan. De middenvelder besloot zijn half jaar contract bij de Italiaanse topclub te verlengen.

"Ik kijk niet verder dan volgend seizoen vooruit", aldus Van Bommel tegenover The Sports Edition. "Maar ik heb PSV nooit uit mijn hoofd gezet. Het is mijn club, daar ben ik groot geworden en werd ik voor het eerst aanvoerder."

De aanvoerder van het Nederlands elftal won al in vier verschillende landen de landstitel, net als Arjen Robben. "Ik heb Arjen vorig jaar gesproken toen hij het record vestigde. Het is wel heel bijzonder, vind ik. Ik heb ook tegen Arjen gezegd dat hij maar voor dat vijfde land moet gaan. Voor mij zal dat lastig worden met mijn leeftijd, want dan zou ik op mijn 35ste nog naar Engeland moeten. Arjen heeft daarentegen nog niet in Italië gespeeld. Terugkijken op je carrière is iets voor na je loopbaan. De titels zijn dan de mooiste herinneringen."

Van Bommel wil nog wel een paar prijzen winnen. "Ik zou het EK nog willen winnen met Oranje en met AC Milan nog meer titels, waaronder de Champions League uiteraard. Daar doe je het allemaal voor."