Overmars: "Ik laat Go Ahead niet zomaar lopen"

Ajax is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur na het vertrek Rik van de Boog. Oud-speler Tscheu la Ling is benaderd, maar ook Marc Overmars maakt een kans.

Ajax ziet Overmars als een belangrijke kandidaat. De pas 38-jarige oud-speler van de Amsterdamse club, FC Barcelona, Arsenal en het Nederlands elftal is momenteel echter nog actief bij Go Ahead Eagles en weet bovendien nog niet of hij wel klaar is voor een dergelijke functie bij een club als Ajax, meldt Voetbal International.

De komende week zal Overmars praten met Ajax over de verantwoordelijkheden die hij krijgt bij een eventuele aanstelling. Momenteel is de voormalig vleugelspeler nog belast met de portefeuille technische zaken in de raad van commissarissen van Jupiler League-club Go Ahead Eagles.

Een eventuele aanstelling van de oud-Ajacied past in de filosofie van Johan Cruijff, dat er meer oud-voetballers aangesteld moeten worden bij de club. Naast de ervaring op het veld en bij Go Ahead Eagles is Overmars ook nog succesvol in de vastgoedbranche.

Overmars lijkt voorlopig zelf nog een slag om de arm te houden over de geboden kans bij Ajax. "Natuurlijk ben ik vereerd dat Ajax me heeft gevraagd", vertelt Overmars aan Voetbal International. "Ik ben nog maar 38 en het is voor mij een zeer mooie kans. Maar ik ben ook met een proces bij Go Ahead bezig en dat laat ik niet zomaar lopen."