'Ferrari wil Briatore als teambaas'

Het Formule 1-team van Ferrari heeft een slechte seizoensstart gekend en dit heeft bij de Italianen tot enkele ingrepen geleid. Zo werd het technische deel al opgeschud door aantrekken van enkele nieuwe teamleden en het wegsturen van technisch directeur Aldo Costa. Nu zou Flavio Briatore de nieuwe teambaas moeten worden.

Ferrari-president Luca di Montezemolo zou intern over de resultaten van het team en de rijders Fernando Alonso en Felipe Massa stevig met de vuist op tafel hebben geslagen. "Di Montezemolo is echt woest. Naar buiten is hij veel milder dan het binnenskamers. Hij wil veel veranderingen zien om het imago van Ferrari in stand te houden, en uiteraard mee kunnen strijden om de overwinningen en wereldtitel, iets dat nu totaal niet aan de orde blijkt," zo tekende F1Today in Monaco op.

Het lijkt er op dat teambaas Stefano Domenicali het veld moet gaan ruimen en dat er een constructie gevormd wordt om Briatore aan de macht te krijgen bij het oudste Formule 1-team. "Er zijn hier in Monaco diverse bronnen, maar ook in Italië, die melden dat Ferrari in gesprek is met Briatore om later dit jaar de nieuwe teambaas van Ferrari te worden. Hij is Italiaan, kent het klappen van de zweep, is succesvol geweest als teambaas met meerdere wereldtitels en kent Fernando Alonso erg goed - met wie hij twee titels behaalde. Last but not least weet Briatore als geen ander hoe een team zich op één coureur moet richten, iets dat Ferrari ook altijd heeft gedaan."