Espanyol meldt zich bij AZ voor Moreno

Espanyol heeft zich officieel gemeld bij AZ voor Hector Moreno. De Mexicaanse verdediger wordt al langer nauwlettend in de gaten gehouden door de Catalaanse club.

Moreno gaf in een eerder stadium al aan open te staan voor een overstap naar Espanyol, dat spoedig om de tafel wil met de verdediger. Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Alkmaarders bevestigt de contacten tegenover Voetbal International.

"Dat klopt allemaal. Een delegatie van de club komt deze week naar Alkmaar om de details te bespreken." Naast Moreno moet AZ ook stevig rekening houden met een vertrek van Sergio Romero. De Argentijnse doelman staat in de warme belangstelling van AS Roma.

Gerbrands: "Dat heb ik ook gehoord. Hij zit tegenwoordig bij zaakwaarnemer Mino Raiola, dus die beweging op de Italiaanse markt verbaast me niet. Voorlopig wachten wij rustig af. We hebben nog niets gehoord van AS Roma." Er wordt stevig aan diverse AZ-spelers getrokken. Kolbeinn Sigthorsson wordt immers ook voortdurend gelinkt aan een vertrek naar Ajax.