En Wii U-controller per spelcomputer

Per Wii U-spelcomputer kan een Wii U-controller worden aangesloten. Dat blijkt uit het feit dat de controllers volgens een woordvoerder van Nintendo niet los verkocht worden. Bovendien vereisen games die met meerdere spelers te spelen zijn het gebruik van slechts een aanraakschermcontroller. Overige spelers zouden gebruik moeten maken van de Wii-afstandsbediening. Dat schrijft het Britse magazine Computer and Videogames.

Dinsdagavond onthulde Nintendo de Wii U als de opvolger van de Wii. Naast een verbeterde grafische kwaliteit en online functies beschikt de spelcomputer over een controller waar een aanraakscherm, camera en bewegingssensor in zijn verwerkt. Daarnaast is alles voor de Wii ook te spelen en te gebruiken op de Wii U.

Als voorbeeld heeft Nintendo een honkbalspel laten zien waarbij een gamer de bal slaat met de Wii-afstandsbediening, terwijl een tweede speler de bal moet vangen met de Wii U-controller. Daarnaast kan de Wii U-controller gebruikt worden om bijvoorbeeld filmpjes te selecteren of in te zoomen op een website.

Oude spellen voor de Wii worden op de Wii U niet in een verbeterde kwaliteit weergegeven. Wellicht dat dit bij een nieuwe Wii-game wel doorgevoerd gaat worden. Dat heeft Reggie Fils-Aime, bestuursvoorzitter van de Amerikaanse tak van Nintendo, aangegeven voor de camera van Gametrailers.

Waar spellen voor de Wii op dvd verschijnen, maakt Wii U gebruik van optische schijven met een grotere dataopslag. Nintendo heeft geen naam aan de discs, maar Fils-Aime geeft aan dat het niet gaat om Blu-Raydisc.