Woningcorporatie Woonbron wil af van SS Rotterdam

Woningcorporatie Woonbron wil af van de SS Rotterdam. Dat staat in het maandag gepubliceerde jaarverslag van de corporatie. Woonbron wil het schip zo snel mogelijk verkopen, maar wel tegen een 'redelijke' prijs.

De corporatie had het schip gekocht om het om te bouwen tot drijvend conferentieoord. Er moesten onder meer een hotel en een opleidingsinstituut op het vaartuig komen. De kosten liepen de afgelopen jaren op van zes miljoen tot 200 miljoen euro. Hierdoor kwam de corporatie in de financiële problemen.

De woningcorporatie schrijft in het jaarverslag dat een investering als in de SS Rotterdam in de toekomst niet meer zal worden gedaan. "Een woningcorporatie behoort niet op deze schaal zelfstandig volkshuisvestelijk kapitaal aan te wenden tot (semi)commerciële, maatschappelijke projecten, die niet direct tot verhoging van woonkwaliteit en woninguitbreiding leiden", schrijft bestuursvoorzitter van Woonbron Bert Wijbenga.

Het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn opende in februari vorig jaar de deuren voor publiek. In het eerste jaar kwamen ruim vijfhonderdduizend bezoekers op het schip af. De omzet was veertig miljoen euro.