Student hackt website rijksbeveiliging

Een student heeft een deel van de website van de beveiligingsorganisatie van de overheid weten te hacken. Hij kreeg zo toegang tot informatie van ambtenaren, laat een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken maandag weten.

Het gaat om een afgeschermd gedeelte van de website rijksbeveiligingsorganisatie.nl waarop ambtenaren van verschillende ministeries kunnen inloggen. "Het is een intranet met personeelsinformatie, een soort digitaal prikbord waarop onder meer staat wanneer er vergaderingen zijn. Ook staat er een interne telefoonlijst op en een overzicht van verjaardagen van werknemers."

De student heeft volgens de woordvoerder geen cruciale informatie ingezien. "Gevoelige en vertrouwelijke informatie beheren we niet bij een provider. Die hosten we in eigen beheer."

De hacker meldde zich vorige week zelf bij het ministerie. Volgens de woordvoerder heeft hij geen gegevens gewijzigd of verspreid. Inmiddels zijn door de provider maatregelen genomen zodat hackers niet zomaar meer toegang kunnen krijgen tot de informatie.

De Rijksbeveiligingsorganisatie houdt zich onder meer bezig met de bemanning van de meldkamers van de ministeries.