Gehoorzame moslima's geven seksles

De Maleisische club voor gehoorzame moslima's, de Obedient Wives Club (OWC), biedt haar leden een nieuwe cursus aan. Ze gaan namelijk geïnteresseerde dames een sekscursus geven. Hiermee hopen zij goede, gelijkwaardige huwelijken te promoten.

De sekslessen moeten vrouwen helpen 'hun echtgenoot beter te dienen dan een eersteklas prostituee'. Vicepresident Dr Rohaya Mohamad van de OWC vond het tijd worden dat seksuele bekwaamheid een hoofdrol gaat spelen in het huwelijk, naast een goede kokkin en dito moeder. "Een goede of religieuze vrouw is ook seksueel goed in bed", vertelde ze verslaggevers na de lancering van de Maleisische tak van de vrouwenclub vandaag.

Een echtgenoot die geregeld tussen de lakens wordt verblijd, heeft geen reden om een dame van lichte zeden te bezoeken, aldus Rohaya. "Het gezin als instituut wordt beschermd en we kunnen sociale kwalen zoals prostitutie, huiselijk geweld, mensenhandel en verlaten baby's beteugelen."

De OWC is een vereniging voor jonge moslima's, en is opgericht door voormalig leden van een verboden moslimgroepering. De club heeft inmiddels afdelingen in Jordanië en nu dus ook Maleisië. Indonesië volgt op 19 juni. Volgens alle leden zijn ongehoorzame vrouwen de oorzaak van vele maatschappelijke problemen.