Opnieuw tropische temperaturen in aantocht

Het ziet ernaar uit dat het kwik zaterdag in delen van het land voor de tweede keer in de week oploopt tot 30 graden. Maandag werden in Limburg al tropische temperaturen van ruim 30 graden gehaald. Zaterdag wordt die temperatuur mogelijk geëvenaard, verwachten meteorologen van weeronline.nl.

Volgens weeronline komen zaterdag vooral Limburg en Brabant dicht bij de 30 graden. "Het zal er net als maandag weer om spannen", aldus een meteoroloog. Langs de kust wordt het zaterdag ongeveer 23 graden en in het binnenland liggen de maxima tussen de 23 en 30 graden.

Maandag was in het Limburgse Ell en Arcen met 30,3 graden het warmst van heel Nederland. In Maastricht kwam het kwik uit op 30 graden.

Ondanks de hoge temperaturen wordt het waarschijnlijk geen tropische dag. Het KNMI spreekt daar alleen van als de thermometer in De Bilt 30 graden of meer aangeeft. Als het in de rest van het land boven de 30 graden is en in De Bilt niet, is het volgens het KNMI geen tropische dag. Het lijkt er niet op dat het in het Utrechtse dorp zaterdag zo warm wordt.

Zondag wordt het met een graad of 22 minder warm en in de loop van de dag is er kans op een regen- of onweersbui. De dagen daarna wisselen zon en bewolking elkaar af. Ook valt er af en toe een bui.