'Xbox wordt een entertainmentmerk'

In de toekomst is Xbox niet de naam van een spelcomputer maar van een entertainmentproduct. Op dit moment wordt de Xbox 360 veertig procent van de tijd niet gebruikt om te gamen, maar om bijvoorbeeld een film te kijken. Gemiddeld zou er in de VS dertig uur per maand film worden gekeken op de Xbox 360. Dat schrijft vicevoorzitter Frank Shaw van Microsoft in een blog.

"De visie die wij hebben voor Xbox is simpel. Alle entertainment die jij maar wilt, samen met je vrienden, gemakkelijk toegankelijk", schrijft Shaw in zijn artikel. Daarom investeert Microsoft veel in nieuwe besturingen met stem en bewegingen. Dat zou volgens de topman 'veel leuker' zijn.

In Nederland is het mogelijk films te huren en direct te bekijken via Microsofts eigen service Zune. In de Verenigde Staten beschikken consumenten daarnaast over filmservice Netflix waar onbeperkt films en televisieseries te bekijken zijn tegen een vast maandelijks bedrag.

Maandag onthult Microsoft zijn plannen voor de komende maanden. De verwachting is dat de softwaregigant zijn aandacht sterk richt op Kinect. De bewegingsgevoelige camera zou onder andere ondersteuning moeten bieden aan enkele grote spellen. Zo is het racespel Forza 4 al bevestigd en doen geruchten de ronde dat het actieavontuur Mass Effect 3 de camera ook ondersteunt.


'Xbox wordt een entertainmentmerk'