Contador twijfelt over deelname aan Tour de France

Alberto Contador twijfelt of hij in juli zal deelnemen aan de Tour de France. De in een dopingzaak verwikkelde Spanjaard weet nog niet of hij fit genoeg is om in Frankrijk aan de start te verschijnen.

Doordat de uitspraak van zijn dopingzaak pas in augustus is heeft Contador het recht om aan de start te verschijnen. De Tour-winnaar van vorig jaar weet echter nog niet of hij hier ook gebruik van zal maken. "Op dit moment weet ik nog niet of ik van start ga", verklaart Contador in gesprek met radiozender Cadena SER. "Ik doe alleen mee aan de Tour als ik in topconditie ben en vol voor een vierde overwinning kan gaan. Deze Giro was erg zwaar. Het was één van de zwaarste slotweken in een grote ronde. Het herstel van mijn lichaam heeft prioriteit."

Mocht Contador aan de start verschijnen weet hij al wie zijn grootste concurrent zal zijn: "Er zijn altijd verrassingen, maar het kan niet anders of Andy Schleck is dan mijn sterkste uitdager. Maar ik laat me niet op voorhand afschrikken door zijn tegenstand." Vanwege de deelname aan de Giro zal Contador niet te zien zijn in de gebruikelijke voorbereidingskoersen op de Tour, de Ronde van Zwitserland en de Dauphiné Libéré.

"Ik wil hem graag aan de start zien bij de nationale kampioenschappen op de weg en bij het tijdrijden", aldus zijn ploegleider Bjarne Riis tegen het Deense persbureau Ritzau. "Maar nu moet hij eerst relaxen."