De Boer: "Vertrouwen in komst Sigthórsson"

Frank de Boer houdt vertrouwen in de komst van Kolbeinn Sigthórsson. Ajax en AZ zijn er vooralsnog echter niet uit.

De Boer zag eerder al Theo Janssen, Derk Boerrigter en Thulani Serero de gelederen komen versterken. Een nieuwe spits ontbreekt echter nog. "Het ziet er heel goed uit, ik heb daar vertrouwen in", zegt De Boer in Voetbal International over de gesprekken tussen Ajax en AZ over de mogelijke transfer.

"Dan hebben we de selectie zo goed als rond, al weet ik ook dat er misschien nog jongens zullen vertrekken. Voor Jan Vertonghen en Maarten Stekelenburg is altijd wel belangstelling", weet De Boer, die een prachtig eerste half jaar als coach kende. "Als ik zie hoe we toen speelden en hoe het inmiddels gaat, dat geeft zó veel vertrouwen en voldoening."

"Ik krijg er veel voor terug. De waardering en lof vind ik natuurlijk mooi. Het vertrouwen is groot, we voelen ons heel sterk. Ik heb nu alweer zijn in het nieuwe seizoen", aldus De Boer, die Jaap Stam hoopt te strikken om bij de technische staf te komen. "Ik wil meer toe naar individuele trainingen die worden gegeven door specialisten. Ik ken Jaap, hij zou als oud-verdediger een fantastische toevoeging betekenen. Spelers kunnen veel van hem leren. Ik heb met hem gesproken, de bedoeling is dat Jaap parttime bij ons gaat werken, zodat hij ook bij FC Zwolle kan blijven."