Vitesse slaagt er niet in Tsjech te halen

Vitesse is er niet in geslaagd Vaclav Kadlec naar Arnhem te lokken. De club deed een bod van naar verluidt zes miljoen euro op het Tsjechische toptalent.

Volgens Omroep Gelderland is dat bod geweigerd door Sparta Praag, de club waar de negentienjarige Kadlec sinds 2008 voor speelt. "Het lukte niet. We hebben het vizier nu op een ander gericht", zegt directeur Paul van der Kraan. Kadlec wordt al jaren gevolgd door Europese topclubs.

De jonge Tsjech heeft zijn debuut voor de nationale ploeg al gemaakt. In oktober trok hij voor het eerst het shirt van Tsjechië aan tegen Liechtenstein en hij scoorde meteen. In 2010 werd Kadlec uitgeroepen tot talent van het jaar in Tsjechië.

Op de clubsite van Vitesse laat de directie weten dat er nieuwe spelers in aantocht zijn. "Wat wij op dit moment wel kwijt kunnen is dat we met twee spelers erg dicht bij een contract zijn. Met een aantal anderen zijn we in gesprek. Ook ten aanzien van de trainingsstaf zijn de gesprekken gaande. Na midden volgende week komt er meer duidelijkheid."