Van Nistelrooy tekent bij Málaga

Ruud van Nistelrooy speelt komend seizoen voor Málaga. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS. De 34-jarige aanvaller kwam vandaag aan op het vliegveld van de Zuid-Spaanse stad. Volgens de krant ondergaat de spits vandaag een medische keuring en tekent hij daarna een contract.

De 70-voudig international zou rond twaalf uur zijn geland met een privéjet uit Nederland. Sjeik Addullah Bin Nassar Al-Thani is sinds vorig jaar zomer de eigenaar van de Spaanse club. De rijke Arabier heeft grote plannen met de nummer elf uit de Primera Divisíon.

Eerder haalde hij al voormalig Real Madrid-trainer Manuel Pellegrini, de Braziliaanse aanvaller Julio Baptista (AS Roma) en Martin Demichelis van Bayern München.

Van Nistelrooy moet de volgende aanwinst worden. De aanvaller had een aflopend contract bij Hamburger SV en liet eerder al weten graag terug te keren naar Spanje. In de winterstop ketste een transfer naar zijn oude club Real Madrid nog af, omdat HSV Van Nistelrooy niet kwijt wilde.

Update 0:28 uur

Ruud van Nistelrooy heeft zoals verwacht een éénjarig contract getekend bij Málaga. Op basis van het aantal gespeelde wedstrijden zou de Nederlander hier nog een jaar aan vast kunnen plakken. De spits zal naar verluidt zes miljoen euro gaan verdienen. De presentatie van de aanvaller zal donderdag zijn.