6 kilo heroïne ingenomen bij controle op A16

Bij een drugscontrole op de A16 heeft de politie dinsdagnacht onder meer 6 kilo heroïne in beslag genomen. De drugs zaten in een tas die door twee Fransen uit het raam werd gegooid zodra ze een volgteken kregen, meldt de politie.

De twee Fransmannen van 44 en 49 jaar zijn bij een parkeerplaats net ten noorden van de Moerdijkbrug aangehouden. Hun auto is in beslag genomen. In een auto van drie andere Fransen vond de politie ruim 1100 XTC-pillen. Ook die auto is in beslag genomen. De inzittenden, een 34-jarige Française en twee Fransmannen van 24 en 32 jaar, zijn aangehouden.

Ter hoogte van Rijsbergen vonden agenten een alarmpistool en drie slagwapens in de auto van drie Fransmannen. De wapens zijn in beslag genomen.

Het waren niet alleen Fransen die bij de controle in de fout gingen. Een Belg ging er met 200 kilometer per uur vandoor toen hij een stopteken kreeg. Bij Hazeldonk werd hij aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en is meegenomen naar een politiebureau in Dordrecht. Daar werd hij met 520 euro boete weggestuurd.

Bij verschillende weggebruikers nam de politie kleine hoeveelheden hard- en softdrugs in beslag. De controle werd tussen 19.00 en 03.00 uur gehouden.