Eerste mensen lopen door Tweede Coentunnel

Voor het eerst zijn dinsdag mensen door de Tweede Coentunnel gelopen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en medewerkers van de aannemer van de tunnel liepen elkaar tegemoet: de ene groep begon de wandeling aan de zuidzijde, de andere aan de noordzijde. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Dinsdag vond de officiële opening van de sluitvoeg van de tunnel onder het Noordzeekanaal plaats. De voeg is het verbindingsstuk tussen het derde en vierde tunnelelement, waardoor deze elementen nu aan elkaar zijn gekoppeld.

Door de koppeling is het mogelijk van de ene oever van het kanaal door de tunnel naar de andere oever te lopen. Rijkswaterstaat spreekt van een nieuwe mijlpaal in de aanleg van de tunnel.

De tweede Coentunnel moet zorgen voor een betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Ook de aanleg van de Westrandweg moet daartoe bijdragen. De tunnel en de weg moeten in 2013 gereed zijn. Daarna wordt de bestaande Coentunnel opgeknapt. In 2014 is het gehele tracé open voor verkeer.


Eerste mensen lopen door Tweede Coentunnel (Foto: Novum)