Wrath of the Titans moet wijken voor vleermuizen

Het filmen van Wrath of the Titans moet stoppen als de vleermuizen in het gebied last hebben van de crew. De productie heeft toestemming om te filmen in de Brecon Beacons, een berggebied in het Britse Wales, maar als de zeldzame vleermuizen worden gestoord door de filmploeg, moeten ze hun biezen pakken.

Een woordvoerder van het vervolg op Clash of the Titans belooft dat de filmmakers voorzichtig zullen zijn. "Het zou toch wat zijn als de goden en titanen worden tegengehouden door één van de kleinste dieren van de planeet", aldus de woordvoerder tegen de Britse tv-zender BBC.

In de Brecon Beacons leven hoefijzerneuzen, familie van de vleermuis. Een adviesorgaan van Wales heeft de waarschuwing voor het verstoren van de dieren afgegeven.

Clash of the Titans is een remake van de gelijknamige film uit 1981 en kwam vorig jaar uit. In het vervolg nemen Liam Neeson, Ralph Fiennes en Sam Worthington weer de hoofdrollen voor hun rekening. Neeson speelt de oppergod Zeus, Fiennes is de heerser van de onderwereld Hades en Worthington speelt de zoon van Zeus, Perseus.

Wrath of the Titans wordt geregisseerd door Jonathan Liebesman en moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Wrath of the Titans moet wijken voor vleermuizen (Foto: Novum)