Zoet heeft clubs voor het uitkiezen

Jeroen Zoet zal op korte termijn een besluit over zijn toekomst nemen. De keeper van de beloften van PSV kreeg onlangs te horen dat hij in het nieuwe seizoen verhuurd mag worden. Het contract tussen beide partijen, dat de Eindhovense club overigens wil openbreken, loopt nog tot medio 2012.

Excelsior, RKC Waalwijk, Willem II, Sparta Rotterdam en FC Den Bosch hebben inmiddels interesse in Zoet getoond. "Ik moet beslissen wat het beste voor mij is," liet de sluitpost aan Voetbal International weten. "Kies ik voor een club bovenin de Jupiler League of een club onderin de Eredivisie? Daar ben ik nog niet uit."

Zoet verbleef afgelopen week, samen met de selectie van Jong Oranje, in Oostenrijk. Daar werkte de ploeg van bondscoach Cor Pot een trainingskamp af. "Als ik terug ben zal ik wel een aantal gesprekken gaan voeren, voordat ik een beslissing neem. Belangrijkste is dat ik aan spelen toe kom," was de duidelijke taal van Zoet. "Ik heb met vrijwel alle vertegenwoordigende elftallen toernooien gespeeld en sta al een tijdje in het doel bij Jong PSV. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik ergens in een eerste elftal ga keepen."

Toch realiseert Zoet zich ook dat het lastig is. "Het is voor jonge keepers niet makkelijk ergens aan de bak te komen, je moet kansen krijgen. Gelukkig zijn er clubs die dat aandurven en dan is het aan mij om mezelf te bewijzen."

Zoet begon zijn carrière als keeper bij BV Veendam, maar maakte in 2006 de overstap naar PSV.